Skip to content

“Qeverisja e Ramës, totalisht e falimentuar”/ Vasili nxjerr faktet

Ndajeni këtë artikull me të tjerë duke klikuar ikonat më poshtë

Qeveria e Edi Ramës është totalisht e falimentuar.

 

Kështu është shprehur deputeti i Partisë së Lirisë Petrit Vasili, në një dalje për media, ku ka renditur edhe disa fakte.

 

Mes tyre, Vasili rendit pakënaqësinë e lartë të qytetarëve në sistemin gjyqësor dhe korrupsionin në vend.

 

Reagimi i plotë:

 

Qeverisja e Edi Rames totalisht e falimentuar, ja faktet!

 

Sondazhi i publikuar nga Instituti për Demokraci dhe Ndërmjetësim, IDM, i titulluar “Besimi në Qeverisje” për vitin 2021 tregon fakte shume te renda qe flasin vete:

 

📌 83.1% e shqiptarëve e perceptojnë korrupsionin e nivelit të ulët si të përhapur ose shumë të përhapur, ndërkohë që

 

📌 83.7% e perceptojnë korrupsionin e madh apo të nivelit të lartë me një përhapje te madhe.

 

📌 71.6% nuk ndihen te sigurte ne jeten e perditshme per shkak te kriminalitetit, probleme te shendetit, padrejtesine, papunesia dhe fatkeqesia natyrore.

 

📌 68.4% e qytetarëve nuk kishin besim te ndjekja penale e rasteve të korrupsionit të nivelit të lartë

 

📌 59.3% nuk kishin besim në ndjekjen efektive penale të rasteve të korrupsionit të nivelit të ulët.

 

📌 Më shumë se gjysma e të anketuarve i konsiderojnë qeverinë qendrore 57.4% dhe bashkitë 58.2%  si jo transparente.

 

📌 72.2%) raportuan se nuk kanë mjaftueshëm mundësi për të marrë pjesë në procesin e vendimmarrjes së institucioneve publike,

 

📌 41% e të anketuarve dëshirojnë të largohen nga vendi.

 

📌 Kenaqesia per punen e policise eshte vetem 37.4%

 

📌 Kenaqesia me trasportin publik eshte vetem 32.6%

 

📌 Kenaqesia me sherbimet gjyqesore vetem 27.2%

 

Keto fakte vulosin totalisht falimentimin e qeverisjes se Edi Rames ne cdo drejtim.

Ndajeni këtë artikull me të tjerë duke klikuar ikonat më poshtë