Home Kuriozitete Qumështi e bënë trurin më të shëndetshëm, ja përse!

Qumështi e bënë trurin më të shëndetshëm, ja përse!

0

Njerëzit kanë filluar të përzgjedhin qumështin dhe produktet e tij përsa i përket përmbajtjes së yndyrës që kanë, transmeton Kosova Post.
Mundohen që të blejnë ato që kanë më pak përqindje yndyre.
Por një studim i fundit ka nxitur polemika pasi një tru i shëndetshëm ka nevojë për ushqim si qumështi dhe nënprodukte të tij.
Studimi, në SHBA dhe studiuesë Australianë, duke përfshirë 1.000 të rritur, kanë gjetur se ata të cilët rregullisht kanë përdorur produktet e qumështit të tilla si qumështi, djathi dhe kosi kishin rezultatin më të mirë në testet e aftësisë mendore se sa njerëzit që kurrë, ose rrallë, kanë konsumuar qumësht.
Megjithatë studimi ka nevojë dhe për disa verifikime të tjera para se të japë versionin përfundimtar.
Truri ynë është i përbërë nga 60 për qind yndyrë. Qelizat e trurit janë të izoluar nga lëvozhga e përbërë nga 75 për qind yndyrë. Kjo yndyrë myelin duhet të zëvendësohet vazhdimisht.
Sheaths Myelin janë jetike për aftësinë e komunikimit të qelizave. Është analizuar se sa më shumë myelin të keni,aq më shpejt ju mësoni aftësi të reja./Kosova Post/