Në vitin 2024, gjithnjë e më shumë njerëz në të gjithë Evropën, por edhe në botë, vendosin të mos qëndrojnë në një vend, por të udhëtojnë sa më shumë që të jetë e mundur, duke bërë punë për të cilat nuk duhet të jenë “të lidhur në një vend”.

Për shkak të bumit absolut të punës që nuk bëhet në zyrë, gjë që ndodhi gjatë pandemisë Covid-19’ gjithnjë e më shumë kompani po lejojnë punën nga shtëpia, pra jashtë vetë ndërtesës së kompanisë, edhe pse pandemia ka kaluar.

Sigurisht, puna në qytete të tjera në të gjithë Evropën mund të jetë mjaft e ndryshme në varësi të vendndodhjes. Kështu, faqja Brother UK ka një listë të qyteteve nga Europa sipas kushteve për të ashtuquajturit “nomadë dixhitalë”.

Dhe qyteti i parë në renditje është nga Ballkani, më saktë nga Bosnja, Tuzla. Kriteri është llogaritur në bazë të çmimeve për të ngrënë jashtë, qira mujore për një apartament jashtë dhe në qendër të qytetit, shërbime të ndryshme dhe internet.

Qyteti më i keq, sipas hulumtimit të kësaj faqeje, për të punuar nga shtëpia është Athina, kryeqyteti i Greqisë. Qyteti më i mirë për nomadët dixhitalë është Luksemburgu, ndërsa më i shtrenjti është Zyrihu. /tesheshi.com/

Subscribe kanalin tonë në Youtube për të mos humbur asnjë video të re