Skip to content

Rama i përmend Kosovën Zelenskyyt: Ju nuk e njohët si shtet, por u rreshtua kundër Rusisë pas luftës

Ndajeni këtë artikull me të tjerë duke klikuar ikonat më poshtë

Edi Rama: Ballkani Perëndimor ka 5 vende në Kombet e Bashkuara, të gjitha ato janë rreshtuar krah Ukrainës, pavarësisht historisë së ndryshme, pavarësisht kontekstit të ndryshëm, pavarësisht marrëdhënieve të ndryshme me Rusinë, pasi është krejt ndryshe se si e shohim botën përkundrejt Rusisë në qoftë se merrni për shembull Shqipërinë dhe Serbinë, apo Malin e Zi dhe Bosnjën, por të gjitha janë në mbështetje. Por ka edhe një vend të gjashtë, që Ukraina ende nuk e ka njohur, Kosova, e cila pavarësisht kësaj po bën saktësisht të njëjtën gjë që po bëjnë të gjithë, me sanksionet dhe mbështetjen e plotë. Do të thotë që këtu jemi në një linjë të mirëpërkufizuar të asaj çfarë jemi dhe përfaqësojmë. Besoj fort që është gjëja e duhur për t’u bërë. Ukrainës duhet t’i jepet statusi kandidat. Populli duhet ta dijë sot që e ardhmja është në BE. Kjo është e vetmja gjë që nënkupton statusi kandidat

në Facebook, klikoni Join Group

/faxweb

Ndajeni këtë artikull me të tjerë duke klikuar ikonat më poshtë