Kreu i qeverisë Edi Rama do të niset sot në një vizitë zyrtare në Gjermani, ku në fokus të takimeve, pritet të jetë përballimi i pandemisë së Covid 19 si dhe procesi i Integrimit të vendit.

Rama pritet që të takohet dhe me kancelaren Angela Merkel, në cilësinë e kryetarit te OSBE-së.

Kjo vizitë e Ramës në Gjermani, vjen pas asaj në Turqi dhe në Greqi, ndërkohë që kreu i qeverisë pritet të mungojë në seancën e sotme që po mbahet në Kuvend.

Gjatë vizitës në Turqi Rama u prit në rezidencën verore të Erdogan, ndërkohë që në Greqi nuk la pa u pëmendur as pretendimi i Athinës zyrtare për zgjerimin në detin Jon për të cilin tha se do ti drejtohej një pale të tretë ose gjykatave ndërkombëtare.