Kryeministri Rama është nisur sot drejt Shteteve të Bashkuara të Amerikës, për të marrë pjesë në mbledhjen e Këshillit të Sigurimit të OKB-së, ku Shqipëria është anëtare e përkohshme.

Rama do të takohet më 15 shkurt në SHBA me Sekretarin Amerikan të Shtetit, Anthony Blinken.

Ky do të jetë takimi i dytë mes Ramës dhe Blinken, pas atij të 13 Qershorit 2021 në Bruksel, ku SHBA dhe Shqipëria nënshkruan memorandumin për sigurinë e 4G dhe 5G.