SPAK po kryen përgjimet me infrastrukturë moderne dhe paisjet më të mira.

 

Gjatë raportinmit në seancën dëgjimore për vijueshmërinë e SPAK gjatë vitit 2021, Kraja u shpreh se këtë vit është konsoliduar qendra e përgjimeve e cila menaxhohet me dy administratorë.

 

“Është konsoliduar këtë vit qendra e përgjimeve e cila ka dy administratore. Kemi ngritur laboratorin e ekspertimeve me tre ekspertë dhe kemi marre aparaturat me te mira. Aksesi ne te dhënat elektronike është punuar dhe është ngritur infrastrukturë moderne. Kemi me shumë se 10 sisteme qe i ka çdo hetues dhe çdo prokuror.”-raportoi Kraja.

 

Kraja raportoi gjithashtu se në SPAK ka shumë kërkesa për hetime ndaj personave të ndryshëm.

 

Një aktivitet të mbingarkuar ka zyra te regjistri. Ka një numër të lartë kërkesash për shtetas të ndryshëm që janë apo jo në hetim” –tha Kraja.