Parisienët do të votojnë në pranverë nëse do të lejojnë shërbimet e marrjes me qira të skuterëve elektrikë të vazhdojnë të funksionojnë në qytet, ndërsa autoritetet konsiderojnë një ndalim të automjeteve të diskutueshme me qira, tha kryebashkiaku i kryeqytetit francez.

“Kjo është një çështje për të cilën mendimet janë shumë të ndryshme,” tha kryebashkiakja Anne Hidalgo për edicionin e fundjavës të gazetës Le Parisien, me kritikët që thonë se shoferët po u binden rregullave të rrugës vetëm sipërfaqësisht.

Përdoruesit e skuterëve elektronikë shpesh injorojnë bordurat ose parkojnë mbi to pavarësisht nga rregullat, ndërsa disa i lënë skuterët e tyre në parqe ose madje i hedhin në lumin Seine.

Ndërkaq, adhuruesit e këtij mjeti transporti e vlerësojnë këtë mënyrë transporti si një alternativë të shpejtë dhe jo ndotëse ndaj makinave apo transportit publik të mbipopulluar.

Hidalgo tha se banorëve të Parisit do t’u bëhet një “pyetje shumë e thjeshtë” në një referendum të planifikuar për 2 prill, nëse ata janë pro ose kundër vazhdimit të lëvizjes së lirë të skuterëve me qira, sipas AFP.

Kryebashkiakja tha se ajo vetë është pro ndalimit, por se do të “respektojë zërin e parisienëve”.