Reshjet e shiut që kanë rënë në qarkun e Elbasanit po rrezikojnë që të nxjerrin nga shtrati lumin Shkumbin.

Lumi është fryrë në pikat e tij maksimale nga prurjet e shumta, duke shkaktuar frikë tek banorët e zonës.

Përveç Shkumbinit, edhe përroi i Zaranikës është fryrë dhe rrezikon gjithashtu të dalë nga shtatit duke përmbytur tokat që e rrethojnë.