Home POLITIKA Rezart Taçi flet për lidhjet me Berishën: Atë nuk është e lehtë ta bësh mik

Rezart Taçi flet për lidhjet me Berishën: Atë nuk është e lehtë ta bësh mik

0
Rezart Taçi flet për lidhjet me Berishën: Atë nuk është e lehtë ta bësh mik

Ndajeni këtë artikull me të tjerë duke klikuar ikonat më poshtë

“Për marrëdhenien time me zotin Berisha është folur shumë, ishte shtetar, është shtetar pasiv, formal i cili delegon punët e qeverisë në ministritë e linjës dhe jo person që krijon në mënyrë të lehtë miqësi me persona apo sipërmarës të ndryshëm. Bashkëpunimi i sipërmarrjeve të mija ishte me ministritë e linjës”.

Kështu shprehet Rezart Taçi për Top Channel.

Edhe pse kurrë nuk e ka pranuar, Taçi shihej gjerësisht si një prej biznesmenëve të preferuar të Berishës. Ai u bë i famshëm për takimet e “bamirësisë” ku merrte pjesë, të cilat organizoheshin nga Liri Berisha. Kjo po e çonte drejt përmbushjes së një dëshire të madhe të tij, privatizimit të kompanisë shtetërore të përpunimit të naftës ARMO. E kishte bërë një përpjekje të tillë në vitin 2003, kur në pushtet ishin socialistët, por pa sukses.

“Nuk kishte rastësi ky privatizim sepse ishim duke monitoruar cdo qeveri, momentin që këto qëveri do të nxirrnin në privatizim, qeveria Berisha vendos të privatizojë disa sektorë dhe  naftën, ishim gati.

Ofruam ofertën 128 mln para kamerave, nuk shikoj ku zoti Berisha mund të ketë pasur një ndikim se u shpall fitues ai që ofroi vlerën me të lartë” u shpreh Rezart Taçi.

“Amra Oil” ishte konsorciumi pas të cilit qëndronte Taçi, i prezantuar me bujë si kompani amerikane në ankandin për blerjen e ARMO. Pjesë e konsorciumit ishin “Anika Enterprises”, “Mercuria Energy”, dhe Refinery Associates of Texas”. Skema ishte pefekte. Opinioni e besoi në fillim se amerikanët po blinin uzinën e Ballshit.

“Këtij konsorciumi iu bashkua dhe një kompani zvicerane me 10 %, Mercura Energy, që ishte lidër në atë kohë me volum pune 40 MLD në vit, atë kohë në tregtimin e karburanteve. Gjithashtu më 20 % u bashkua një kompani ameirkane me 40 vite eksperiencë. Krijuam këtë konsorcium” u shpreh Rezart Taçi.

Në fakt, Taçi ishte njeriu kyç dhe aksioneri kryesor i konsorciumit përmes “Anika Enterprises”. Oferta e atyre që kamufloheshin si amerikanë rezultoi fituese. Madje sot, Taçi flet me krenari se i bëri nder të madh vendit të tij duke e mbivlerësuar asetin.

“Ofruam në Maj të vitit 2008, 128 mln e 750 mijë dhe këtu dua të ndalem dhe në një princip që sipërmarrja jonë ofroi, nuk ofruam për blerjen shifra sa ishte vlerësuar nga konsulenti shtetit paton bogs, që e vlerësoi 60 mln, por aplikuam principin e vlerësimit të aseteve të vendit tim” u shpreh Rezart Taçi.

Ndajeni këtë artikull me të tjerë duke klikuar ikonat më poshtë