Ndajeni këtë artikull me të tjerë duke klikuar ikonat më poshtë

Sistemi TIMS është rikthyer, por ai nuk funksionon ende me kapacitet të plotë.

 

Ministria e Brendshme bëri të ditur se ngërçi me pikat doganore të Greqisë është kaluar.

 

Nderkohe ne oren 14:00 te kesaj te diele eshte normalizuar situata edhe ne Qafe Thane duke qene se edhe ne kete pike doganore eshte kthyer funksional sistemi TIMS. Tanime te vetmet pika me Maqedonine e Veriut ku punohet me regjistra jane Tushemishti dhe Gorica e Madhe.

 

Por qytetarët që kalojnë kufirin drejt Maqedonisë së Veriut, po përballen me probleme për shkak të paralizimit të shërbimeve që ofron sistemi.

 

E njëjta situatë është edhe në portet kryesore të vendit: konkretisht në Durrës dhe Vlorë, regjistrimi i qytetarëve që kalojnë kufirin drejt Italisë është kryer manualisht.

 

Ndërkohë që sipas Kapitenerisë pritet që në mbrëmje të niset një traget drejt Brindisit .

 

Autoritetet bënë me dije se sistemi është rikthyer në pikën kufitare të Kakavijës e Kapshticës.

 

Ndërkaq në pikat kufitare me Malin E Zi, në Hanin e Hotit dhe Muriqan, ndonëse problemet e sistemit janë rregulluar qytetarët ankohen për radhë të shtuara.

 

Po ashtu edhe në Morinë, në kufirin me Kosovën situata është normale.

 

Pas më shumë se 24 orë nga sulmi kibernetik i Iranit, sistemi TIMS është rikthyer në normalitet në 7 pika kufitare të vendit.  

Ndajeni këtë artikull me të tjerë duke klikuar ikonat më poshtë