Skip to content

Roosevelt zbret nga froni në Nju Jork

Ndajeni këtë artikull me të tjerë duke klikuar ikonat më poshtë

Punëtorët çmontuan të mërkurën një statujë të presidentit amerikan Theodore Roosevelt që qëndronte përpara Muzeut të Historisë Natyrore në Nju Jork.

Statuja, e zbuluar në vitin 1940, përshkruan Roosevelt-in mbi kalë me një indian dhe një afrikano-amerikan që qëndrojnë pranë tij. Kritikët e kanë quajtur atë një simbol të kolonializmit dhe racizmit.

Zyra e Kulturës e qytetit mori një vendim vitin e kaluar për ta hequr atë për t’u zhvendosur në Bibliotekën Presidenciale të Roosevelt në Medora, Dakota e Veriut, raportoi New York Times.

Muzeu tha në faqen e tij të internetit se ishte krenar që ishte i lidhur me familjen Roosevelt, por se për momentin statuja “përçon një mesazh të një hierarkie racore që muzeu dhe publiku e kanë konsideruar prej kohësh shqetësuese”.

Roosevelt ishte president nga 1901 deri në 1909. //

Ndajeni këtë artikull me të tjerë duke klikuar ikonat më poshtë