Ditën e djeshme (e enjte) një pjesë e mirë e globit (hemisfera veriore) mundi të shohë eklipsin e diellit, një eveniment i përvitshëm ku hëna ‘bllokon’ diellin thuajse plotësisht.

Rezultati është një eklips krejt i veçantë, ndërsa dielli duket si një rreth zjarri. Fillimisht eklipsi u pa në Kanada, duke “shkuar” më tutje në Grenlandë, Polin e Veriut e më tutje në Siberi. Pjesët e ‘sipërme’ të Amerikës së Veriut, Evropës dhe Azisë shijuan pamjet e një eklipsi jo të plotë.

Më poshtë gjeni një video të përcjellë nga BBC si dhe disa foto nga Associated Press.

Frank Gunn/The Canadian Press via AP
New York/ AP Photo/Seth Wenig
Arbutus, SHBA/ (AP Photo/Julio Cortez
Shen Petersburg, Rusi/ AP Photo/Dmitri Lovetsky
Manhatan, New York/ AP Photo/Seth Wenig
Pekin, Kine/ AP Photo/Ng Han Guan