Instituti i Shëndetit Publik me anë të një lajmërimi njofton qytetarët që të kenë kujdes nga kondicioneri i mbajtur ndezur këta kohë.

Sipas njoftimit të ISHP-së, kondicioneri ka rrezik të lartë në përhapjen e pandemisë.

Njoftimi i ISHP-së:

Për shkak të sezonit turistik dhe temperaturave e larta shtohet fluksi i qarkullimit dhe rreziku për ngjarje tragjike në rrugë.

Prandaj kujdes

Kontrolloni gjendjen teknike të mjetit para nisjes.

Vendosni rripin e sigurimit.

Mos shpejtoni.

Jo konsumit të alkoolit.

Përdorni sa më shumë lëngje.

Shmangni celularin në timon.

Bëni herë pas here ndalesa në vende të freskëta, me hije, ujë të ftohtë etj.

Përdorni veshje të lehta.

Mos neglizhoni rregullat e sigurisë për pandeminë.

Evitoni sa më shumë përdornin e kondicionerit.

Subscribe kanalin tonë në Youtube për të mos humbur asnjë video të re