Subscribe kanalin tonë në Youtube për të mos humbur asnjë video të re

Fermerët  të përdorin maska, doreza dhe çizme gjatë punëve në bujqësi.

Këshilla vjen nga mjekët toksikolgë në Fier të cilët thonë se  me rritjen e temperaturave shtohet rreziku  i pickimit nga zvarranikët e merimanga e zezë.

Helmimi prej tyre  çon deri në rrezik për jetën.

“Gjatë majit kemi patur 4- 5 raste se temperturat kanë qëne të  freskëta. Më të rrezikshme janë pickimet nga merimanga e zezë e cila ndodhet në depot e vegla dhe ara  duhet të ruhen se kanë rrezikshmëri për jetën”

Zonat me rrezik më të lartë janë ato kodrinore.

Vitin e shkuar sipas mjekëve nuk kanë munguar rastet e rënda për shkak të pickimit nga zvarranikët dhe merimanga e zezë.

Subscribe kanalin tonë në Youtube për të mos humbur asnjë video të re