Kryetari i parlamentit Gramoz Ruci ka kritikuar ashper kryetaren e keshillit te larte gjyqesor Naureda Llagani per vonesat ne lidhje me ngritjen e Gjykates se Larte. Pas raportimit vjetor te punes se ketij institucioni ne kuvend, Ruci ka theksuar se nuk ka justifikim situate e krijuar ne Gjykaten e Larte e cila ndikon drejtperdrejt edhe ne plotesimin e gjykates kushtetuese.

Plotesimi i Gjykates Kushtetuese dhe i Gjykates se Larte se bashku me miratimin e reformes zgjedhore jane kushtet kryesore per zhvillimin e conferences se pare nderqeveritare be-shqiperi. Ne lidhje me reformen zgjedhore procesi I miratimit ne parlament do te nise javen e ardhshme, por ruci saktesoi se komisioni I posacem per kete reforme nuk do te merret me ceshtjen e sistemit.

Nderkaq para nisjes se séances partia socialiste ne mbledhjen e grupit vendosi ti miratoje Ilir Metes propozimin per kryetarin e kontrollit te larte te shtetit. Kunder kandidatures se Arben Shehut dolen socialistet Erjon Brace, Bashkim Fino e Spartak Braho, por megjithate javen e ardhshme Arben Shehu do te votohet ne krye te KLSH duke i dhene fund konfliktit dy vjeçar mes mazhorances dhe presidentit Meta.