Ministria e Situatave Emergjente të Rusisë njoftoi se për shkak të tërmetit në Turqi është e gatshme të dërgojë ekipin e kërkim-shpëtimit prej 100 personash dhe 2 avionë Il-76.

Në një deklaratë me shkrim nga ministria, thuhet se me udhëzim të ministrit rus të Emergjencave, Aleksandr Kurenkov, janë vendosur në gatishmëri për t‘u dërguar në Turqi ekipi i kërkim-shpëtimit prej 100 personash.

Për këtë janë përgatitur dhe 2 avionë Il-76 thuhet në deklaratën ku përfshihen edhe vlerësimet e Kurenkov.

“Ministria e Situatave Emergjente të Rusisë është gjithmonë gati për ndihmë ndaj një shteti mik, qytetarët e të cilit ndodhen në një situatë të vështirë”, ka deklaruar Kurenkov.

Burimi: AA