Vaksina e tretë kundër COVID-it – CoviVac, e cila do të prodhohet nga qendra Chumakov, do të regjistrohet në Rusi në 20 shkurt, u botua në faqen e qeverisë kushtuar virusit Corona.

Dy vaksina kundër koronavirusit janë regjistruar tashmë në Rusi – Sputnik V, e zhvilluar nga Qendra Kombëtare e Kërkimit për Epidemiologji dhe Mikrobiologji e Gamalei-t të Ministrisë Ruse të Shëndetësisë dhe EpiVac e Qendrës Shtetërore të Kërkimit për Virologjinë dhe Vektorin e Bioteknologjisë.

Të paktën 26 vende kanë aprovuar vaksinimin me Sputnik V, përfshirë Hungarinë, një anëtare të Bashkimit Evropian, ndërsa Brazili dhe India janë afër aprovimit.

Me zhvillimin e suksesshëm të vaksinës COVID-19, e cila është përhapur në të gjithë botën, ekspertët rusë po kthehen në elitën shkencore të botës, e cila është e rëndësishme për sektorin e prekur nga krizat dhe korrupsioni pas rënies së Bashkimit Sovjetik.