Rusia do të vendosë rreth 20 formacione dhe njësi të reja ushtarake përgjatë kufijve perëndimorë në fund të këtij viti, në përgjigje të veprimeve të NATO-s, tha të hënën Ministri i Mbrojtjes Sergei Shoigu.

Ai tha se Shtetet e Bashkuara dhe NATO kohët e fundit kanë intensifikuar aktivitetet ushtarake në perëndim të Rusisë, gjë që kërkon një përgjigje nga Moska.

“Aktivitetet e kolegëve tanë perëndimorë po shkatërrojnë sistemin e sigurisë në botë dhe na detyrojnë të marrim kundërmasa të përshtatshme,” tha Shoigu.

Dorëzimi i armëve dhe pajisjeve të përparuara

“Rreth 20 formacione dhe njësi ushtarake do të vendosen në Rrethin Ushtarak Perëndimor deri në fund të vitit,” njoftoi ministri rus i Mbrojtjes.

Shoigu shtoi se këto masa organizative do të “sinkronizohen me shpërndarjen e armëve dhe pajisjeve ushtarake të përparuara”.

Ai tha se këtë vit është planifikuar të dorëzohen rreth 2,000 sisteme armësh për ushtarët në Rrethin Ushtarak Perëndimor, një njësi administrative ushtarake e Forcave të Armatosura të Federatës Ruse, me selinë e saj në Shën Petersburg.