Presioni i lartë i gjakut, ose hipertensioni, është një nga problemet shëndetësore më të zakonshme që përballen shumë njerëz. Shumica e njerëzve që vuajnë nga tensioni i lartë nuk kanë ndonjë simptomë, edhe nëse leximet e tyre arrijnë nivele jashtëzakonisht të larta, disa mund të përjetojnë shenja të caktuara, të tilla si vjellje, marramendje, gulçim, vizion të paqartë, dhimbje koke, dhe hundë.

 • 1 muajsh deri në 12 muajsh: Tensioni minimal 7 me 5 Normal 9 me 6, i lartë 10 me 7
 • 1 vjeç deri në 5 vjeç: Tensioni minimal 8 me 5, normal 9 me 6 , tension i lartë 11 me 8
 • 6 vjeç deri në 13 vjeç: Tensioni minimal 9 me 6, normal 10 me 7, tensioni i lartë 11 me 8
 • 14 vjeç deri në 19 vjeç: Tensioni minimal 10 me 7, normal 11 me 8 , tension i lartë 12 me 8
 • 20 vjeç deri në 24 vjeç: Tensioni minimal 10 me 7, normal 12 me 8, tensioni i lartë 13 me 8
 • 25 vjeç deri në 29 vjeç: Tensioni minimal 11 me 7, normal 12 me 8 , tension i lartë 13 me 8
 • 30 vjeç deri në 34 vjeç: Tensioni minimal 11 me 7, normal 12 me 8, tensioni i lartë 13 me 9
 • 35 vjeç deri në 39 vjeç: Tensioni minimal 11 me 8, normal 12 me 8 , tension i lartë 13 me 9
 • 40 vjeç deri në 44 vjeç: Tensioni minimal 11 me 8, normal 12 me 8, tensioni i lartë 14 me 9
 • 45 vjeç deri në 49 vjeç: Tensioni minimal 11 me 8, normal 13 me 8 , tension i lartë 14 me 9
 • 50 vjeç deri në 54 vjeç: Tensioni minimal 11 me 8, normal 13 me 8, tensioni i lartë 14 me 9
 • 55 vjeç deri në 59 vjeç: Tensioni minimal 12 me 8, normal 13 me 9, tensioni i lartë 14 me 9
 • 60 vjeç deri në 64 vjeç: Tensioni minimal 12 me 8, normal 13 me 9, tensioni i lartë 14 me 10
Subscribe kanalin tonë në Youtube për të mos humbur asnjë video të re