Bashkimi Evropian mori 30 përqind më pak kërkesa për azil vitin e kaluar për shkak të pandemisë së virusit Corona.

Vitin e kaluar, 461,300 kërkesa u morën, krahasuar me 671,200 aplikime në 2019 dhe më pak që nga viti 2013, njoftoi Zyra Evropiane e Azilit (EASO) në Valletta.

Agjencia Evropiane ka atribuar një numër më të vogël të kërkesave për kufizime të udhëtimit në pandeminë e virusit Corona.

Rreth katër përqind e kërkesave për azil u paraqitën nga të mitur të pashoqëruar, raporton DPA.

Shumica e kërkesave janë nga Siria, Eritrea dhe Jemeni

Nigerianët paraqitën 44 përqind më pak kërkesa, rënia më e madhe në kërkesat e një kombi.

Numri i rasteve të pazgjidhura gjithashtu u ul gjatë pandemisë, shtoi EASO.

Mesatarisht, jepet çdo kërkesë e tretë për azil.

Shumica e tyre erdhën nga Siria (84 përqind), Eritrea (80 përqind) dhe Jemeni (75 përqind).