Skip to content

Scholz, për anëtarësim më të lehtë në BE

  • 18/06/2022

Ndajeni këtë artikull me të tjerë duke klikuar ikonat më poshtë

Bashkimi Evropian duhet të thjeshtojë anëtarësimin, i tha DPA-së kancelari gjerman Olaf Scholz, duke thënë se ai donte të inkurajonte Bashkimin Evropian që të “modernizojë” proceset e tij.

Vendet kandidate dhe vetë Bashkimi Evropian duhet të përgatiten për zgjerimin e BE-së, tha Scholz.

“Që kjo të ndodhë, ne duhet të modernizojmë strukturat tona dhe procesin e vendimmarrjes. Ne nuk do të jemi në gjendje t’i marrim të gjitha vendimet që vendosim sot njëzëri në të njëjtën mënyrë në të ardhmen.”

Ai gjithashtu shpreson të jetë në gjendje të paraqesë propozimet e tij në një samit të BE të enjten dhe të premten.

Udhëheqësit e 27 vendeve anëtare do të duhet të shqyrtojnë aplikimet për anëtarësim të Gjeorgjisë, Moldavisë dhe Ukrainës, vetëm disa ditë pasi Komisioni Evropian rekomandoi që Moldavia dhe Ukraina të bëhen kandidate zyrtare për anëtarësim, me të cilën Scholz pajtohet.

Aktualisht, të 27 anëtarët duhet të bien dakord unanimisht për statusin e kandidatit, por mënyrat për të lehtësuar këtë rregull janë debatuar prej kohësh brenda BE-së. Megjithatë, çdo reformë e procesit mund të zbatohet vetëm nëse të gjitha vendet bien dakord unanimisht.

Ndajeni këtë artikull me të tjerë duke klikuar ikonat më poshtë