Doganierët holandezë kapën rreth 1,3 tonë kokainë të fshehur në dy kontejnerë me banane në portin e Vlissingen.

 

 

”Kontejnerët ishin të destinuara për një kompani në qytetin bregdetar që nuk kishte asnjë lidhje me ngarkesën e paligjshme, theksoi zyra e prokurorit holandez.

 

 

Kontejnerët kishin mbërritur në Vlissingen nga Ekuadori, nëpërmjet portit belg të Antwerpës.

 

 

Hetuesit vlerësojnë vlerën e tregut të drogës në rreth 95 milionë euro (101,2 milionë dollarë).

 

 

Kokaina u copëtua në pako nga një kilogram secila dhe më pas u asgjësua.

 

 

Rasti po hetohet nga një njësi speciale e përbërë nga forca të policisë detare, doganave, hetimeve financiare dhe prokurorisë.

 

 

Antwerpa dhe porti holandez i Roterdamit janë portet kryesore të hyrjes në Evropë për trafikun e kokainës.