SENSACIONALE, BERATASI GAZMEND SHEHU KAMPION I BALLKANIT

242518582_4790385107661882_966574869319241310_n

Ndajeni këtë artikull me të tjerë duke klikuar ikonat më poshtë

NGA VANGJEL BUDA

“Një ndër ditët më të lumtura që kam është ajo kur më del një gabim në gazetë, sepse ky është rasti i vetëm për t’i kërkuar falje lexuesit”.
Indro Montaneli.

Një atlet 100% “made in Berati”, shpallet kampion i Ballkanit në garën e 5000 metrave. Ky Kampion i Ballkanit quhet Gazmend Shehu, ka regjistruar një ngjarje sensacionale, unikale në historinë e sportit beratas.

Në këtë futbollomani, shpesh të padurueshme, sa herë më jepet, një kënaqësi e vërtetë më duket se e gjej kur merrem me sportet e tjerë, të cilët, thuajse po harrohen në Berat. E aq më tepër më shtohet kënaqësia kur këtë rast ma dhuron “mbretëresha” e sportit atletika. Një emër, Gazmend Shehu, duket se ka marrë përsipër t’u kujtojë beratasve se nuk është futbolli gjëja e vetme por atletika.
Kështu pra, atletika jonë po lufton që të mos plaket, ritnim e saj ka marrë ndër duar tani për tani Gazmend Shehu.
Të shtunën e 18 shtatorit në Korçë, 60-vjeçari Gazmend Shehu mbërriti në 20′.00″.50″‘. Për ne Gazmend Shehu është fenomenal, por e shoh që Berati nuk është gëzuar fort. Asnjë nga Televizionet Kombëtare por as edhe gazeta e vetme sportive në vend, nuk shkruajti qoftë edhe një fjalë të vetme për këtë aktivitet si dhe për Kampionin e Ballkanit Gazmend Shehu.

T’i lemë teorit. Gazmend Shehu është paraprirës i një revolucioni atletik, për të cilin sot Berati sportiv ka nevojë se kurrë. Dhe, nëse sot sporti beratas ka një problem ajo është ana financiare. E shihni që në shumicën e shkollave i kemi pa pedanë kërcimi e pa një pistë të vogël vrapimi. Ndërsa te sporti garues, atletikën e kemi lënë thuajse në harresë, madje mënjanuar frikshëm, pa pistë moderne, ndërsa gjithçka ka mbetur më tepër në duart e zyrtarëve pasionant në Bashkin Berat. E mbajtur ndërkaq, mbi supet stoik të një Gazmend Shehu, atletika beratase dhe jo vetëm thëret për situatën e saj tronditëse. E pra duhet filluar kthesa.

I kthehemi ndërkaq Gazmend Shehut, vërejmë se ka arritur rezultate të larta në të gjitha garat që ka marë pjesë Kombëtare dhe Ndërkombëtare. Ecuria e tij për vitin 2021 e pa treguar më parë është kjo:.
Kampion Kombëtar, Kategoria Master (Veteran).
Turneu “Tiranatriatlon” vendi i 28-të nga 108 atlet, me kohën 57minuta.
Turneu “Sprint Tiranatriatlon” vendi i 39-të nga 103 atlet me kohën 1h 36″.
Turneu “Kosova Sprintriatlon” vendi i 15-të nga 103 atlet me kohën 1h 16′ 26″.
Turneu “Dropulli Run” vendi i 4-të me kohën 1h 07′ 11″.
Turneu “Triathlon Labeat” vendi i 24-të nga 49 atlet, me kohën 1h 03′ 00″.
Turneu “Voskopoja Wolf Trail Running” vendi i 5-të me kohën 1h 51’ 00″.
Askush nuk shkruajti për këto pjesëmarrje, ashtu si edhe në rastet e mëparshme problemi nuk qëndron te Gazmend Shehu por te pseudoatdhetaria jonë ose te “atdhetaria” e vonuar beratase. Gazmend Shehu është beratas i pastër, është prodhim i pastër i sportit beratas, i dijes së tij, i shkollës baratase, i trajnerëve baratas,i mjedisit beratas,bir i një familjeje me tradia sportive, mësuesit dhe trajnerit Njazi Shehu, në fund të fundit, i Beratit.
Askush nuk tha se Berati ka dhe atletik ka dhe një Gazmend Shehu i cili do të nderonte Beratin duke u shpallur Kampion i Ballkanit. E shumëzuan me zero. Pa mëshirë ! Janë “atdhetar” të vonuar. Edhe pse me të drejtë përsërisin sloganin se ” Zyra e Sportit, se Bashkia Berat, ende po bën për t’i ruajtur talentet e saj”. (Kësaj teme do ta trajtojmë një herë tjetër).
Ndoshta nuk kam thënë diçka fort të re në këtë shkrim, i cili u mvesh me personazhin e Gazmend Shehut-beratasi KAMPION I BALLKANIT. Gjithçka të duket si një perifrazim. Ndoshta. Vetëm se desha të kujtojë se jorrallë na sundon pseudoatdhetaria ose “atdhetaria” e vonuar. Dhe kjo është e trishtueshme…

Ndajeni këtë artikull me të tjerë duke klikuar ikonat më poshtë