Skip to content

Shangai limiton numrin e popullsisë

  • 26/12/2017

Ndajeni këtë artikull me të tjerë duke klikuar ikonat më poshtë

Qyteti kinez Shangai do të limitojë popullsinë në 25 milionë banorë deri në vitin 2035 në kuadër të përpjekjeve për kontrollimin e “sëmundjes së qyteteve të mëdha”, njoftuan autoritetet kineze.
Këshilli shtetëror njoftoi se qëllimi i kontrollimit të madhësisë së qyteteve është vendosur në kuadër të planit të zhvillimit të qendrës financiare, të cilin qeveria në Pekin e miratoi për periudhën prej 2017 deri 2035.
Mediat kineze “sëmundjen e qyteteve të mëdha” e definojnë si diçka që paraqitet kur metropoli përballet me ndotjen e madhe të ajrit, qarkullimin e dendur të trafikut dhe mungesën e shërbimeve publike, përfshirë arsimin dhe shërbimet e mjekësisë, transmeton Guardian.
Shangai ka fundi i vitit 2015 kishte popullsi prej 24,15 milionë banorësh.

Ndajeni këtë artikull me të tjerë duke klikuar ikonat më poshtë