Ambasada e SHBA-së në Tiranë njoftoi se Departamenti i Shtetit do të ndihmojë Shqipërinë sërish financiarisht në përballimin e pandemisë COVID-19.

“Shtetet e Bashkuara të Amerikës do t’i japin 900,000 dollarë shtesë Shqipërisë për #COVID19, duke e çuar totalin në mbi 2 milionë dollarë të dhënë për laboratore, gjurmim të rasteve dhe ndihmë teknike. Kjo mbështetje ecën në vazhdën e 700 milionë dollarëve ndihmë totale të dhënë prej vitit 2000. Shtetet e Bashkuara të Amerikës do të jenë gjithnjë krah miqve dhe do të udhëheqin luftën kundër kërcënimeve globale.” njoftoi ambasadorja Yuri Kim.