Sipas Agjencisë Amerikane për Zhvillim Ndërkombëtar (USAID), SHBA-ja po ofron një ndihmë prej 1.7 miliardë dollarësh për të rritur buxhetin e saj kombëtar për pagat e punonjësve shëndetësorë.

 

Fondi synon të ndihmojë qeverinë në Kiev për të garantuar shërbimet bazë si kujdesi shëndetësor.

 

Agjencia tha se tashmë ka ofruar 4 miliardë dollarës në formën e granteve. ”

 

Fondi është përdorur për të drejtuar spitalet dhe shkollat dhe për të siguruar gaz dhe energji elektrike për infrastrukturën kritike”, tha USAID.