Paratë nga paketa e fundit e ndihmës ushtarake të SHBA-së për Ukrainën do të ndahen në “Ukrainë dhe 15 vende të tjera aleate dhe partnere” në Evropën Lindore dhe në Ballkan.

Si pjesë e paketës së fundit të ndihmës ushtarake amerikane për Ukrainën, para shtesë janë planifikuar për disa vende evropiane dhe të Ballkanit Perëndimor – Mali i Zi, Bosnja, Maqedonia e Veriut dhe Shqipëria.

Përgjigja e Departamentit të Shtetit ndaj një raporti të Zërit të Amerikës sqaroi strukturën e paketës së ndihmës prej 713 milionë dollarësh dhe sipas këtij informacioni, paratë nga paketa e fundit e ndihmës ushtarake amerikane për Ukrainën do të ndahen në “Ukrainë dhe 15 vende të tjera aleate dhe partnere në Evropën Lindore dhe Ballkani.

“Më shumë se 322 milionë dollarë nga këto fonde janë ndarë për Ukrainën dhe do të përmirësojnë më tej aftësinë e saj për t’u mbrojtur kundër luftës së vazhdueshme ruse,” tha Departamenti i Shtetit.

Paketa e mbetur prej 713 milionë dollarësh do të ofrojë artikuj mbrojtjeje, trajnime dhe shërbime për rajonin evropian (Shqipëri, Bullgari, Kroaci, Estoni, Letoni, Lituani, Moldavi, Mal të Zi, Maqedoninë e Veriut, Rumani dhe Slloveni), si dhe do të mbështesë Nismën e Zhvillimit të Synimeve të Avancuara për Bullgarinë, Republikën Çeke, Estoninë, Letoninë, Lituaninë dhe Sllovakinë. thuhet në një përgjigje të Departamentit të Shtetit.

 

 

Subscribe kanalin tonë në Youtube për të mos humbur asnjë video të re