Ndërsa protestat e shkaktuara nga humbja e George Floyd hynë në ditën e tyre të pestë kaotike, mediat sociale mbushën me imazhe dhe video të oficerëve të policisë duke përdorur shkopinj, gaz lotsjellës dhe plumba gome për të shuar turmat.

Por disa skuadra te policise u bashkuan me protestuesit e së Shtunës për të shprehur qëndrimin e tyre kundër brutalitetit te policisë, dhe për të treguar solidaritetin me lëvizjen antiracizëm.

“Ne duam të jemi me te gjithe ju për të vërtetën. E hoqa helmetën time, i vura shkopinjtë poshtë. Unë dua ta bëj këtë një paradë, jo një protestë, ”Sherifi i Qarkut Genesee Chris Swanson u pa duke u treguar protestuesve në Flint, Michigan, përpara se të bashkohej me turmën e mbledhur për të marshuar, duke nxitur brohoritje.

Oficerët në Camden, New Jersey, ndihmuan në mbajtjen e një pankarte “Qëndrimi në Solidaritet”, dhe u duk se bashkoheshin me turmën duke brohoritur “pa drejtësi, pa paqe”.

Në Santa Cruz, Kaliforni, Shefi i Policisë Andy Mills u ul në gju me protestuesit në pozën e bërë të famshme nga Colin Kaepernick, me departamentin duke cicëruar ne twiter se ishte “në kujtim të George Floyd dhe duke sjellë vëmendjen ndaj dhunës policore kundër njerëzve të Zi”.

Dy Kansas City, Misuri, oficerët e policisë – një njeri i bardhë, një njeri i zi – u fotografuan duke mbajtur lart një shenjë duke lexuar “fundin e brutalitetit të policisë”.

Në Fargo, Dakota e Veriut, një oficer u pa duke kapur duar me organizatorët e protestës ndërsa mbante një shenjë ku shkruhej “Ne jemi një garë … Gara NJERUMZORE”.