Presidenti i SHBA-së, Joe Biden të martën deklaroi se do të ketë “pasoja” për Kinën lidhur me abuzimet e të drejtave të njeriut.

“Ne duhet të flasim për të drejtat e njeriut. Prandaj ne jemi”, tha Biden në përgjigje të pyetjes nga moderatori Anderson Cooper mbi trajtimin e Kinës ndaj pakicës muslimane ujgure në veriperëndim të vendit.

Biden po fliste në sallën e CNN në shtetin e Wisconsin.

Ai rikujtoi se bisedoi me homologun e tij kinez, Xi Jinping për dy orë javën e kaluar dhe ata e njohin njëri-tjetrin “mirë”.

I pyetur nëse do të ketë ndonjë pasojë kundër Kinës mbi abuzimet e të drejtave, Biden tha: “Do të ketë pasoja për Kinën, dhe ai (Xi) e di këtë”.

Ai u zotua të vazhdojë të rikonfirmojë rolin e Amerikës si zëdhënës për të drejtat e njeriut në OKB dhe agjenci të tjera që kanë ndikim në qëndrimin e Kinës.

“Kina po përpiqet shumë që të bëhet udhëheqësi botëror. Dhe, për ta pasur këtë vlerësues dhe për të qenë në gjendje ta bëjnë këtë, ata duhet të fitojnë besimin e vendeve të tjera”, tha Biden.

“Për sa kohë që ata janë të angazhuar në një aktivitet që është në kundërshtim me të drejtat themelore të njeriut, do të jetë e vështirë që ta bëjnë këtë”, presidenti amerikan.