Shtetet e Bashkuara të Amerikës dhe be vijojnë të rrisin presionin ndaj Kosovës për formimin e Asociacionit të komunave me shumicë serbe.

 

Ambasada amerikane në Prishtinë ka thirrur në takim zyrtarë të lartë shtetërorë, liderë politikë, diplomatë e organizata të shoqërisë civile.

 

Të hënën në mbrëmje, ambasada e shba-së njoftoi se edhe presidenca e kryeministria kishin konfirmuar pjesëmarrjen.

 

Ndërkohë, këshilltari i departamentit amerikan të shtetit dhe i dërguari special i SHBA-së për Ballkanin Perëndimor bënë thirrje një ditë më parë për formimin e bashkësisë së komunave me shumicë serbe.