Departamenti i Shtetit i SHBA ka njoftuar se po ndalon Sekretarin e Mbrojtjes kubane që të hyjë në Shtetet e Bashkuara për shkelje të të drejtave të njeriut dhe mbështetje të Presidentit të Venezuelës, Nicolas Maduro, raportoi AFP.

Uashingtoni beson se gjeneral Leopoldo Cintra Frias është “përgjegjës për masat e marra nga Kuba për të mbështetur” regjimin e presidentit socialist Nicolas Maduro, largimin e të cilit duan Shtetet e Bashkuara

“Me ushtarët dhe inteligjencën e Maduros, Ministria kubane e Forcave të Armatosura Revolucionare është e përfshirë në abuzime të rënda dhe abuzime të të drejtave të njeriut në Venezuelë, më së shumti tortura, trajtim mizor, çnjerëzor dhe poshtërues dhe degradues për deklarimin e Maduro”, tha Sekretari i Shtetit, Mike Pompeo.

Sanksionet ndalojnë hyrjen në territorin amerikan të Leopold Cintras Frias dhe djalin dhe vajzën e tij.

SHBA është ndër pesëdhjetë vendet në botë që e njohin liderin e opozitës Juan Guaido si presidentin legjitim të Venezuelës, por Kuba, ashtu si Rusia dhe Kina, nuk ka pushuar së përkrahuri Nicolas Maduron.