Sasi të mëdha sapunësh të përdorur nga klientët hidhen poshtë çdo ditë sipas madhësisë së hotelit, por jo në të gjithë hotelet.

Organizata ‘Clean the World’ iu jep këtyre sapunëve një jetë të dytë.

Duke mbledhur mbetje si sapunë apo shampo në shishe mund të mbrohet
ambienti, të ruhen rezervat e natyrës dhe të reduktohen kostot.

Kjo organizatë, bashkëpunon qysh prej vitit 2009 me mbi 5 mijë hotele dhe resorte.

Nga sapunët e vjetër lindin sapunë të rinj, për t’iu dhuruar fëmijëve dhe familjeve në vende me vështirësi të mëdha ekonomike.

Që nga viti 2009, ‘Clean the World’, ka shpërndarë mbi 46 milionë sapunë në 127 vende, duke shpëtuar jetë… në sajë të sapunëve të përdorur ndoshta edhe një herë të vetme nga ne