Shoqata e shoqërive të hidrokarbureve ka reaguar lidhur me akuzat për favorizim të disa kompanive të tregtimit të karburanteve.

 

Me anë të një deklarate për shtyp, shoqata shprehet se akuzat janë keqinformim për publikun dhe bëhen për qëllime përfitimi,.

 

Në deklaratë shoqata sqaron se çmimi për fuçi i cili po bie i referohet naftës së papërpunuar.

 

Ndërsa për sa i përket naftës për transport varet nga kuotimi dhe çmimet që vendosen nga PLATT’S.

 

Shoqata pretendon gjithashtu se kompanitë po shesin me humbje.

 

Deklarata e plotë: Duke pare keqinformimin qe i behet opinionit publik nga persona jo te fushes, qe spekullojnedhe kerkojne te manipulojne informacionin e qe ne kohe krizash shfaqen me shumice vetem perte marre eperfituar kapital politik detyrohemi te sqarojme:Te flasesh per cmimin per fuci e te besh krahasim me cmimin e shitjes se karburantit ne pikatqe tregtojne me pakice, nuk eshte gje tjeter vetem nje shfaqje e nje injorance te thelle neekonomine dhe tregtine e naftes.Fucia esht tregues i naftes se pa perpunuar dhe kjo po bie (edhe pse jo kush e di se cfare) pasirafinerite nuk po e kerkojne pasi me keto cmime ato dalin me humbje. Nafta per transport, praper makina ndryshe nga ajo ne fuci, ne treg varet nga kuotimi qe i behet cdo dite cmimit nepublikim e cmimeve PLATT’S dhe behet ne USD per ton. Ky cmim po rritet pavaresisht se naftae pa perpunuar (fucia) ka pesuar pak renie, kjo se duke u ulur kerkesa per nafte te pa perpunuar(fuci), rafinerite po krijojne mungese ne treg te naftes per transport (makina).Po te flasim “per marakun” se bordi po favorizon kompanite kushdo mund te verifikoj ngabilancet e kompanive se mesatarisht 5 lek per liter shpenzime operative nuk u lejohet kompaniveti perfshijne ne cmimin e tabeles.Per nje verifikim real e koherent ju bejme me dije se nga korigjimi i cmimit i dt 1.6.2022cmimi i publikuar ne Platt’s, usd per ton tregon se nafta per makina eshte rritur me + 26 $/toni.dhe benzina + 17,5 $/toni.Kjo do te thote se deri ne korigjimin e bere nga bordi, vetem per kete efekt, kompanite shesinme humbje -3 leke/lit naften dhe -2,7 leke/lit benzinen.Se fundmi keta gjitholog qe japin kaq mendje te vlefshme i ftojme te gjejne operatore te rinjqe te hyne ne kete treg meqenese shikojne kaq fitime te medha. Ky sistem qe kemi zgjedhur keteka si ilac per cmime te pa drejta qe pretendohen dhe jo fjale dhe retorike boshe.Me poshte gjeni dhe perllogaritjet:Shoqata e The AssociationShoqërive të Of theHidrokarbureve Hydrocarbon SocietiesTIRANA-ALBANIA TIRANA-ALBANIAËebsite: ëëë.albhydrocarbon.com*************************************************************************Adresa: Blv: “Dëshmorët e Kombit” Dy Kullat, kulla 2, Kati 9, Email: [email protected] Tel: 04 22 80 222Mbyllja e cmimit ne Platt’s ne date 01.06.2022:1. Benzina 1396.50 $/Ton(+ 17.5 $/Ton nga mbledhja e fundit)2. Diesel 1270 $/Ton(+ 26 $/Ton nga mbledhja e fundit)3. Kursi i kembimit: 112.82 (- 0.1 nga mbledhja e fundit)Çmimet tavan:Diesel:Shumica = 239 leke/litiri nga 236 leke/litiri qe eshte ne fuqiTabela =251 leke/litiri nga 248 leke/litiri qe eshte ne fuqiBenzina:Shumica = 234 leke/litiri nga 232 leke/litiri qe eshte ne fuqiTabela = 246 leke/litiri nga 244 leke/litiri qe eshte ne fuqiGazi për auto (sipas faturës):Shumica = 78Tabela = 90Me respektShoqata e Shoqerive te HidrokarbureveLuigj Alijaj

Subscribe kanalin tonë në Youtube për të mos humbur asnjë video të re