Shpallet çmimi Nobel për Ekonominë

Ndajeni këtë artikull me të tjerë duke klikuar ikonat më poshtë

Çmimi Nobel për ekonominë iu dha sot amerikanit Richard H. Thaler, i Universitetit të Çikagos, për punimet e kryera në lidhje me mekanizmat psikologjikë dhe socialë me ndikim në vendimet e konsumatorëve dhe investitorëve.
Richard H. Thaler, njofton atsh, dëshmoi sesi disa karakteristika të caktuara njerëzore, si kufijtë e racionalitetit dhe preferencat sociale ndikojnë në mënyrë sistematike në vendimet individuale dhe orientimet e tregut”, saktësoi sekretari i përgjithshëm i Akademisë Mbretërore të Shkencave të Suedisë që akordoi këtë çmim.Previous article Dhimbjet në dukje të zakonshme që lidhen me 5 probleme shëndetësore serioze


Ndajeni këtë artikull me të tjerë duke klikuar ikonat më poshtë