Një shpërthim i ri vullkanik ndodhi në malin Etna në Siçili.

Tymi dhe hiri u ngritën deri në një kilometër në ajër dhe aeroporti afër u mbyll për pak kohë për shkak të shpërthimit.

Etna është një nga vullkanet më aktive në botë. Ai gjithashtu shpërtheu një muaj më parë. Askush nuk u lëndua dhe nuk pati raportime për dëmtime në shtëpi ose ndërtesa. Hiri mbuloi qytetet afër.

Poshtë shpatit të vullkanit ende rrjedhin lumenj me llavë të nxehtë.

Italy’s Mount #Etna erupts, shutting down nearby airport pic.twitter.com/rbQVcCFzxU

— The National (@TheNationalNews) February 17, 2021

Materiali vullkanik dhe gurët me madhësi deri në 10 centimetra shkaktuan dëme të shumta në automjete.

Autoritetet lokale po bëjnë thirrje për shpalljen e një katastrofe natyrore në bashkitë malore.

Italy’s Mount #Etna erupts, shutting down nearby airport pic.twitter.com/rbQVcCFzxU

— The National (@TheNationalNews) February 17, 2021