Shqipëria përmbyll sot Presidencën e dytë dhe të fundit të Këshillit të Sigurimit të Kombeve të Bashkuara.

Sipas Ministrit për Europën dhe Punët e Jashtme Igli Hasani, në fokus të kësaj Presidence ishte nevoja urgjente për të mbështetur ligjin ndërkombëtar dhe Kartën e OKB-së, si dhe përshpejtimi i ndihmës humanitare në mbarë botën.

“Ndihemi krenarë që kemi drejtuar me sukses Këshillin e Sigurimit në një periudhë kaq kritike, shkruan në platformën X, kreu i diplomacisë shqiptare.”

Shqiperia e udhëhoqi në dy raste, Presidencen e Këshillit të Sigurimit të OKB, një arritje e madhe për vendin tonë në fushën e politikës së jashtme.

Subscribe kanalin tonë në Youtube për të mos humbur asnjë video të re