“Shqipëria shpall Pavarësinë” Artikulli i vitit 1912, kur ‘media e huaj’ përcillte lajmin për 28 nëntorin

Screenshot_111-3.png

Ndajeni këtë artikull me të tjerë duke klikuar ikonat më poshtë

Fotoja e mësipërme është një ilustrim i bërë 109 vite më parë dhe publikuar në një revistë austriake të kohës.

Artikulli i publikuar në fund të vitit 1912, mbante titullin “Shpallja e Pavarësisë së Shqipërisë” dhe u botua në revistën “Das Interessante Blatt”

“I rrethuar nga kleri dhe përfaqësuesit e shquar nga të gjitha pjesët e Shqipërisë, Presidenti i Përkohshëm Ismail Qemal Bej, e shpalli pavarësinë e vendit në brohoritje të stuhishme të popullit të Vlorës,”- thuhej në artikull.

Ndajeni këtë artikull me të tjerë duke klikuar ikonat më poshtë