Skip to content

Shtohen rastet e urgjencave në QSUT, mjekja: Qytetarët shmangin mjekun e familjes

Ndajeni këtë artikull me të tjerë duke klikuar ikonat më poshtë

Iliada Kovaçi

Pothuajse gjatë gjithë muajit korrik temperaturat kanë qënë shumë të larta, ku termometri ka shënuar edhe 40 gradë. Rritja e temperaturave, rritja e rasteve të të infektuarve me covid-19 ka rritur edhe numrin e urgjencave, në QSU Nënë Tereza.

Personeli mjekësor I urgjencës ka raportuar se kryesisht janë urgjenca kardiake, urgjencat e neurologjisë dhe gastro-intestinale. Numri i urgjencave arrin afërsisht rreth 300 brenda ditës.

Një numër i lartë pacientësh me temperaturë po i drejtohen urgjencës çdo ditë. Në totalin e rasteve, rreth 80-100 raste janë pacientë në gjendje febrile dhe me gastrointerite. Rastet me covid janë shtuar gjithashtu. Pacientët vijnë në gjendje të rënduar dhe shtrohen minimumi 5-6 në ditë” – raporton mjek në Urgjencën e Sëmundjeve të Brendshme, Dr. Anduela Cuko.

Gjithashtu ajo është shprehur për gazetën Shëndeti duke thënë se: “I gjithë ky fluks vjen për arsye se pacientët nuk i drejtohen mjekut të familjes por menjëherë urgjencës. Ndaj përballemi shpesh me të tilla situata, ku e mira është sigurisht të kryhen fillimisht vizita tek mjeku i familjes”, përmbyll mjekja Cuko.

 

Ndajeni këtë artikull me të tjerë duke klikuar ikonat më poshtë