Sallonet e bukurisë dhe floktoret në Austri u hapën të hënën pasi qeveria lehtësoi pjesërisht një bllokim të tretë. Parakusht për një model të ri të flokëve – një test negativ për koronavirusin. Pas një muaji e gjysmë, dyqanet, muzetë dhe shkollat ​​u hapën gjithashtu.

Studentët duhet të testohen dy herë në javë nëse duan të ndjekin mësimet. Kërkesa e rritur për testim ishte e dukshme në pikat e kontrollit në Vjenë. Duke mirëpritur klientët e parë pas disa javësh, floktarja vjeneze Susanne Schreiber tha:

“Nga njëra anë, ndihem i lehtësuar që mund të punoj përsëri, por, në të njëjtën kohë, testet e detyrueshme janë një lloj pengese, të cilën disa klientë nuk e pranojnë mirë.”

Ankesat nga parukierët për rregullat e reja u shfaqën në gazetat austriake me një fokus të veçantë në vështirësitë e testimit në zonat rurale.

Klientja e parë, për floktaren Susanne Schreiber, u shfaq në derën e sallonit pikërisht në orën 9-të.

Ajo u prezantua vetëm si Martina. “Unë jam shumë, shumë e lumtur që mund të vij përsëri për prerje flokësh,” tha 49-vjeçarja. Testi i detyrueshëm nuk e shqetëson atë.

“Prindërit e mi janë në rrezik dhe unë duhet të testohem çdo herë para se të shkoj t’i vizitoj ata,” shpjegoi ajo.

Sllovenia fqinje ka futur të njëjtin rregull, por nuk pranohet gjerësisht në vendet e tjera të Evropës.

/faxweb