Skip to content

Shtyhet zhvarrosja e Muamer Zukorliçit “të helmuar”

Ndajeni këtë artikull me të tjerë duke klikuar ikonat më poshtë

Djali i Zukorliçit, Usama, pretendon se zhvarrosja është shtyrë me kërkesë të familjes dhe se ekspertiza ndërkombëtare mund të miratohet.

Kreu i Partisë për Liri dhe Pajtim (SAA) në Sanxhak, Usama Zukorliç, tha për mediat serbe se zhvarrosja e babait të tij dhe ish-liderit të partisë Muamer Zukorlic u shty me kërkesë të familjes së tij dhe se për këtë kishte disa arsye.

“Zhvarrimi i të ndjerit Muamer Zukorliç fillimisht u shty sepse si familje nuk ishim gati për këtë proces kaq shpejt, sepse ishte vendosur që të bëhej brenda pak ditësh dhe ne si familje ishim ende në shok për shkak të informacionin që kemi marrë. Arsyeja e dytë është se ne kemi kërkuar nga autoritetet shtetërore që të miratojnë ekspertizën tonë ndërkombëtare të zhvarrosjes dhe autopsisë”, tha Zukorliç.

Ai shtoi se mostrat e të ndjerit Muamer Zukorliç, në të cilat është konstatuar se ai nuk ka vdekur me vdekje natyrale, janë marrë menjëherë para varrimit.

“Na u desh një kohë për të gjetur laboratorët e duhur, ndërsa i dërguam mostrat për analizë dhe më pas mbërritën rezultatet. Jam në kontakt me Prokurorinë e Lartë në Novi Pazar dhe me Prokurorinë e Republikës, janë mjaft të hapura për bashkëpunim dhe sipas informacioneve jozyrtare do ta miratojnë ekspertizën ndërkombëtare”, tha Zukorliç.

Ai shpjegoi se lajmi për vdekjen e të atit e kapi në Turqi teksa studionte dhe se kishte mbërritur pak para varrimit, ndaj nuk kishte mundësi të merrte pjesë në marrjen e vendimeve për autopsi.

Kërkohet ekspertizë ndërkombëtare

Ai deklaroi se analiza e mostrave të myftiut është bërë në mënyrë diskrete, për të mbrojtur femrat e familjes nga agonia e pritjes së rezultateve dhe se të gjithë janë habitur nga ajo që kanë marrë nga laboratori.

Zukorliç tha se ishte një rastësi e pastër që rezultatet arritën menjëherë pas zgjedhjeve në të cilat mori pjesë MSA.

Ai tha gjithashtu se zyrtarët e partisë ishin “të pikëlluar dhe pak të zemëruar për zhvillimin e ngjarjeve”.

“Edhe pse duam të kemi besim absolut në institucionet e Serbisë, arsyeja kryesore pse ne kërkojmë ekspertizë ndërkombëtare është që të kemi kërkime sa më cilësore dhe të marrim rezultatet më të mira të mundshme”, tha Zukorliç.

Pretendohet se Muamer Zukorliç nuk ka pësuar vdekje natyrale, por është helmuar.

Ndajeni këtë artikull me të tjerë duke klikuar ikonat më poshtë