Will Smith ka një histori suksesi që çdokush do ta kishte zili.

Ai është një nga artistët e paktë që ka pasur sukses të madh në tre fusha të ndryshme argëtimi: TV, Muzikë dhe Filma.

Smith ka luajtur në disa filma të suksesshëm të Hollivudit si Men In Black, iRobot, The Pursuit of Happyness, Ali dhe Bad Boys.

Nëpërmjet filmave të tij, dashurisë për jetën dhe fjalimeve të tij, ai është bërë frymëzim për miliona njerëz në mbarë botën.

Këtu kemi sjellë për lexuesit tanë, thëniet më të bukura frymëzuese të Will Smith që do t’ju inkurajojnë të jetoni në potencialin tuaj të plotë.

Hapi i parë është që ju duhet të thoni se mundeni.

Nuk ka asnjë arsye për të pasur një plan B, sepse ai largon vëmendjen nga plani A.

Shumë njerëz shpenzojnë paratë që akoma nuk i kanë fituar, për të blerë gjëra që nuk i duan, për t’u bërë përshtypje njerëzve që nuk i pëlqejnë.

Madhështia nuk është ky tipar i mrekullueshëm, ezoterik, i pakapshëm, i ngjashëm me perëndinë që vetëm të veçantët mes nesh do ta shijojnë ndonjëherë, është diçka që ekziston vërtet tek të gjithë ne.

Jeta nuk është sa frymëmarrje merr, por janë momentet që të marrin frymën.

Frika nuk është reale. I vetmi vend ku frika mund të ekzistojë është në mendimet tona për të ardhmen. Është produkt i imagjinatës sonë, duke na bërë të kemi frikë nga gjërat që aktualisht nuk ekzistojnë dhe që mund të mos ekzistojnë kurrë. Mos më keqkuptoni rreziku është shumë real, por frika është një zgjedhje.

Paratë dhe suksesi nuk i ndryshojnë njerëzit; ata thjesht përforcojnë atë që është tashmë në ta..

Jeta jetohet në zgrip.

Zgjohem çdo mëngjes duke besuar se sot do të jetë më mirë se dje.

Të qenit realist është rruga më e zakonshme drejt mediokritetit.

Nëse nuk luftoni për atë që dëshironi, mos qani për atë që keni humbur.

Mos lejoni që njerëzit që bëjnë kaq pak për ju të kontrollojnë aq shumë mendjen, ndjenjat dhe emocionet tuaja.

Nëse mungon gjatë luftës sime, mos prit të jesh i pranishëm gjatë suksesit tim.

Nëse nuk po e bëni jetën e dikujt tjetër më të mirë, atëherë po humbisni kohën tuaj. Jeta juaj do të bëhet më e mirë duke e bërë jetën e njerëzve të tjerë më të mirë.

Mos i ndiqni njerëzit. Bëhuni vetvetja, bëni gjërat tuaja dhe punoni shumë. Njerëzit e duhur – ata që me të vërtetë i përkasin jetës suaj – do të vijnë tek ju. Dhe qëndrojnë.

Madhështia ekziston tek të gjithë ne.

Unë kurrë nuk e kam parë veten si veçanërisht të talentuar. Aty ku shkëlqej është qesharake, e pështirë, etikë pune. E dini, ndërsa tjetri është duke fjetur, unë jam duke punuar.

Nuk e di se cila është thirrja ime, por dua të jem këtu për një arsye më të madhe.

Unë përpiqem të jem si njerëzit më të mëdhenj që kanë jetuar ndonjëherë.

/shkollaesuksesit.com