“Të përfitosh nga njerëzit e shtypur të Palestinës është përtej së turpshmes” – Cicërima pafund dënojnë “guximin” e markës franceze të modës Louis Vuitton për përvetësimin kulturor ndërsa lëshon në treg një vjedhje të re të kefijes, shallit tradicional palestinez, me vlerë 700 dollarë me ngjyrat, modelin dhe dekorime nga flamuri izraelit.

E veshur në të gjithë rajonin e Lindjes së Mesme si një veshje tradicionale arabe, pëlhura e trashë dhe e zezë me të bardhë ose ndryshe e njohur si keffiyeh është bërë një simbol i rezistencës dhe solidaritetit në vendet arabe, veçanërisht në Palestinë.

Duke simbolizuar qëndresën palestineze për vetëvendosje, nacionalizëm dhe luftë kundër okupimit të tokës së tyre nga Izraeli, keffiyeh fitoi popullaritet të gjerë sidomos pas Çmimit Nobel të Paqes nga Yasser Arafat, atëherë udhëheqës i Organizatës Çlirimtare Palestineze ose PLO, i cili e mbante atë si simbol i rezistencës kundër pushtimit dhe dhunës izraelite që nga viti 1948.