Koronavirusi përhapet kryesisht përmes spërklave kur teshtini ose kolliteni, por gjithashtu mund të rri në sipërfaqet në shtëpinë tuaj.

Për të zvogëluar mundësinë e infeksionit, Qendrat e SHBA për Kontrollin dhe Parandalimin e Sëmundjeve rekomandon pastrimin e zonave që prekni shpesh, si dorezat e dyerve, lavamanët dhe tualetet.

Por pastrimi i një sipërfaqe nuk është i njëjtë me dezinfektimin e tij.

Procesi i pastrimit përfshin pastrimin e një zone me sapun dhe ujë, ndërsa dezinfektimi nënkupton aplikimin e një lënde kimike për të vrarë mikrobet.

“Hapi më i rëndësishëm është hapi i pastrimit”, tha Cory Chalmers, CEO i shërbimit profesional të pastrimit Steri-Clean, për Business Insider. “Shumë njerëz spërkasin një sipërfaqe dhe pastaj e fshijnë menjëherë,” tha Chalmers. “Por kjo nuk e le dezinfektuesin të bëjë punën e vet.”

Kjo për shkak se sipërfaqet e pista janë të veshura me mikrobeve të quajtura biofilm që rezistojnë ndaj dezinfektuesve. Këto mikrobe duhet të hiqen përpara se një kimikat të shkatërrojë në mënyrë efektive çdo virus ose bakter që zgjat.

Pasi sipërfaqja është e pastër, mund të aplikoni një material dezinfektues.

Subscribe kanalin tonë në Youtube për të mos humbur asnjë video të re