Kudo në botë thuajse çdo vend të saj situata është shqetësuese. Kjo për shkak se koronavirusi ka prekur një numër të madh njerëzish dhe po ashtu ka shkaktuar shumë jete te humbura.

Duke qenë një virus jo shumë i njohur për shkencën, kanë dalë shumë
teori se si mund të parandalohet, si mund të kurohet, dhe po ashtu
popullata informohet edhe për shenjat e para që shfaqen në organizaëm
kur jemi të infektuar.

Por një fizikan japonez ka shkuar përtej pritshmërive. Sipas tij secili prej nesh mund të kuptojë në vetëm 10 sekonda nëse është prekur ose jo nga koronavirus.

Sipas këtij fizikani ju duhet ta testoni veten herët në mëngjes. Të
qëndroni në një ambient të pastër dhe të merrni frymë thellë. Mbajeni
frymën për më shumë se 10 sekonda. Nëse arrini ta bëni këtë pa u
kollitur ose pa shfaqur shenja ankthi apo shtrëngime në gjoks atëherë
nuk jeni i prekur. Rituali duhet të përsëritet çdo mëngjes dhe kështu do
kuptojmë nëse mushkëritë tona janë infektuar apo jo.

Po ashtu ai na mëson se si mund të parandalojmë infektimin me
Covid-19. Ai rekomandon që të pijmë ujë çdo 15 minuta pasi në këtë
mënyrë virusi përfundon nga ezofagu në stomak dhe nuk kalon në rrugët e
frymëmarrjes.

Kjo e shkatërron me lehtësi virusin. Fyti i thatë është ambient ideal
për koronavirusin ndaj rekomandohen të pihen sa më shumë lëngje frutash
dhe ujë.

Gjithsesi duke ditur se ende nuk ka asgjë zyrtare lidhur me
koronavirusin, shkencërisht dihet shumë pak për të ndaj edhe këto teori
nuk janë plotësisht të garantuara por një përpjekje nuk do dëmtonte
asnkënd prej nesh përkundrazi.


Previous articleÇfarë do të ndodhë me qendrat tregtare, supermarketet, furrat e bukes apo farmacite?