Flokët e bukur, të rregulluar dhe të butë nuk duhet të jenë thjesht diçka që shohim në reklama, por rezultatet e mira kërkojnë kujdes të mirë.Majat e plasaritura dhe flokët e thatë mund të krijojnë probleme të mëdha, sepse tregojnë se flokëve i mungon diçka dhe se nuk është mjaftueshëm elastik.

Pyetja që shtrohet shpesh është nëse duhet të presim skajet e plasaritura apo mund ta zgjidhim problemin me ndonjë trajtim? Megjithatë, jo të gjitha majat e plasaritura janë të njëjta, më saktë nuk kanë të njëjtën ndarje, prandaj duhet të trajtohen ndryshe. Lloji i flokëve të plasaritur varet nga sasia dhe shkaku i dëmtimit.

Kështu, majat e flokëve të lyer ose të zbardhur nuk janë të njëjta me ato të flokëve natyralë. Dallimi në majat e plasaritura është edhe tek flokët e drejtë apo kaçurrela.

Shkaku i plasaritjes së majave

Flokët mund të dëmtohen nga disa gjëra. Shkaqet e majave të çara mund të jenë:
bojëra flokësh
zbardhues
mjete të nxehta për rregullimin ose kaçurrela të flokëve
ekspozimi i tepërt në diell
tharëse flokësh të nxehtë – krehje e mprehtë

Kur flokët ndahen në mënyrë që të ndahen në dy pjesë, zakonisht është një çarje fillestare, ndërsa me më shumë pjesë të çarjes, ka më shumë gjasa që të jetë e nevojshme të pritet e gjithë pjesa e dëmtuar.

Trajtim për majat e plasaritura?

Edhe pse shumë sallone flokësh ofrojnë trajtime të ndryshme për majat e plasaritura, rrallë herë cili trajtim do të jetë në gjendje ta rregullojë situatën, do ta kamuflojë më shumë atë.

Nëse nuk i trajtoni majat e plasaritura për një kohë të gjatë, ato do të duken edhe më të çara dhe flokët do të duken edhe më keq. Prandaj, këshillohet që në shfaqjen e parë të majave të plasaritura të reagoni, mundësisht me prerje.

Nëse vërtet dëshironi të ruani gjatësinë e flokëve dhe nuk dëshironi t’i shkurtoni, ka disa trajtime që do t’i bëjnë flokët tuaj të duken sërish bukur për një kohë të shkurtër.

Këto trajtime duhet të mbrojnë majën e flokëve, ndaj rekomandohet përdorimi i vajrave të flokëve, maskave dhe kondicionerëve që do të “mbyllin” majat në mënyrë që të mos përhapen kur të plasariten.

Në vend që të shkurtoni skajet e plasaritura – parandalimi
Mos përdorni mjete të nxehta;
Mos i fërkoni flokët me peshqir;
Ndryshoni furçën e flokëve;
Merrni një këllëf jastëku mëndafshi

Përveç kësaj, për flokët kaçurrelë, por edhe të drejtë, mund të rekomandohet që gjatë gjumit të vishni një kapak mëndafshi. Një kapele ose shall do t’i mbajë flokët në vend dhe kështu do të reduktojë dëmtimet e mundshme.