Si u themelua Google?

Ndajeni këtë artikull me të tjerë duke klikuar ikonat më poshtë

Google u themelua në janar 1996, nga Larry Page, i cili u bashkua me Sergey Brin, kur ata të dy ishin studentë në Universitetin e Stanford, në Kaliforni.
 
Ata patën idenë e një motorri kërkimi i cili duke analizuar sjelljet e faqeve te internetit, do të prodhonte rezultate më të mira në krahasim me teknikat ekzistuese.
 
Pas suksesit të madh të arritur me motorin e kërkimit kjo korporatë bëri globalizimin gjuhësor të programit të vet, si dhe filloi ofrimin e shumë shërbimeve të tjera brenda aktivitetit kryesor, dmth. ofrimin e mundësisë për gjetjen e shpejtë të informacioneve.
 
Fillimisht, motorit të kërkimeve të përdorura në Stanford University ëebsite me domain google.stanford.edu. Vendi google.com ishte regjistruar në 15 shtator 1997, dhe kompania ishte inkorporuar si Google Inc më 4 shtator 1998 në një mik të garazh në Menlo Park, California.
 
Total të investimeve fillestare të ngritura për kompaninë e re arriti në gati 1.1 milion US $, duke përfshirë një US $ 100,000 kontrolluar nga Andy Bechtolsheim, një nga themeluesit e Sun Microsystems, shkruan Sovrani.
 
Emri “Google” origjinën e ka nga një gabim i përbashkët i fjalës “googol”, e cila i referohet 10100, e përfaqësuar nga një numër 1 të pasuar nga njëqind zero. Duke gjetur rrugën e saj gjithnjë e më shumë në gjuhën e përditshme, e folje “google”, u shtua në studentor Merriam Webster Dictionary dhe Oxford English Dictionary në vitin 2006, që do të thotë “për të përdorur Google motor kërkimi për të marrë informacion në Internet.”
 
Google Inc. (NASDAQ:GOOG) tani është korporata më e suksesshme në internet, ku në vitin 2014 kishte një kapital prej 104,5 miliardë dollarë dhe 55.419

Ndajeni këtë artikull me të tjerë duke klikuar ikonat më poshtë