Analisti Frrok Çupi tha se jeta e njeriut është shumë e shtrenjtë për ta vrarë në shesh, ndërsa i revoltuar por edhe i befasuar u shpreh se nuk e priste që PD të krijonte atë lloj mitingu e grumbullimi në kohë pandemie duke rrezikuar gjithçka nga marrëzia e një lideri që dëshiron të duket e shes mend.

Çupi tha në emisionin ‘Repolitix’ në Report tv se PD me këtë miting sfidoi jetën, ligjin dhe rregullat, ndërsa idenë e autokolonave të makinave iu duk një idiotllik duke e krahasuar me dasmat e fshatit që të ftuarit donin të shinin mend me makinat që blinin në vendet ku jetonin jashtë.

“Një grumbullim aq i madh nuk e prisja nga PD, nga asnjë parti se prisja por as nga PD se prisja. Ajo është një shkelje e hapur ndaj rregullave dhe një zbritje në shumë shkallë dhe në një nivele deri tek ata njerëz që besojnë që nuk ka COVID.

Është një marrëzi, është në budallëk, ta bësh zyrtarisht këtë gjë, publikisht, botërisht do të thotë sfidon, bën një sfidë të panevojshme kundër ligjit, kundër shteti, kundër rregullit, kundër jetës. Kjo është një gjë.

Tjetra është se PD nuk po del kurrë nga prapambetja, njësoj si sot si një vit më parë, madje po të ishte bërë ky miting pa COVID në 1995 do ishte brenda një konfigurimi politik.

Ky sot ishte vulgarë të vjen keq. Përdorimi i makinave ishte më idioti që ka qenë atje dhe ka thënë se sillni disa makina që të kujton dasmat e fshatit të largët dhe shet mend me makinën qe ka marrë në Londër apo në perëndim dhe vjen aty.

Edhe qëndrimi i tyre në makinë do të ishte shumë e shëmtuar, është simbol si të futesh në kafaz, është një simbol i tmerrshëm. Jeta e njeriut është shumë e shtrenjtë për ta vrarë në shesh”, tha Çupi