Ka probleme të tjera që lindin tek ata që janë shëruar dhe rikuperuar nga COVID-19 dhe janë rraskapitje, turbullira në kokë, shqetësime të përqendrimit dhe kujtesës, dhimbje të përhapura në nyje, që të kujton Sindromën e Lodhjes Kronike, e cila është një patologji e njohur dhe shpesh post infektive.

Profesori Garner, një profesor i sëmundjeve infektive në Shkollën e Mjekësisë Tropikale në Liverpool, i cili u infektua me COVID-19, por më pas u shërua nga ajo, raporton përvojën e tij si një person që tani ka Sindromën e Lodhjes Kronike pas-Covid, sipas asaj që raporton, dhe ai gjithashtu kujton atë që ndodhi pas SARS në 2003 në Hong Kong ku shumë të mbijetuar nga epidemia zhvilluan Sindromën e Lodhjes Kronike brenda 3 viteve si rezultat i infeksionit të SARS.

Antony Fauci i NIH-së Amerikane, një nga imunologët më të njohur në botë dhe këshilltar, ndonëse nuk është dëgjuar shumë nga Presidenti Trump, ka folur edhe për Sindromën e Lodhjes Kronike që ndodh në pacientët e kuruar nga COVID-19 edhe në Shtetet e Bashkuara. Kjo post patologji Covid është përshkruar gjithashtu në Itali dhe ne në Tirelli Medical Group ka disa pacientë që po trajtohen për këtë patologji me terapi ozoni me oksigjen i cili është në gjendje të trajtojë më mirë Sindromën e Lodhjes Kronike edhe pas kalimit të COVID-19. E gjithë kjo mund të jetë për shkak të një sistemi imunitar “të çmendur” që është mbërthyer në një gjendje të vazhdueshme hiperaktive / disreaktive që gjeneron këtë sindromë.

Përfundimisht, duhet të kihet parasysh se këto të dhëna të epidemisë nuk na lejojnë të shmangim përkujdesjet dhe vëmendjen, për të vazhduar për të zbatuar ato masa paraprake të cilat konsistojnë në mënyrë thelbësore në distancimin shoqëror, në higjienën personale, veçanërisht në larjen e duarve shpesh dhe përdorimin e maskës. kur është e nevojshme.

Subscribe kanalin tonë në Youtube për të mos humbur asnjë video të re