Një filial i Grupit Kombëtar Farmaceutik të Kinës (Sinopharm) me qendër në Wuhan tha se fillimi i punës në uzinën e re do të rrisë kapacitetin vjetor të prodhimit të vaksinës së saj COVID-19 në të paktën një miliard doza, raporton Reuters.

Instituti Wuhan për Produkte Biologjike e njoftoi këtë në një deklaratë të postuar të hënën vonë përmes mediave sociale.

Nuk përcaktohet kur fabrika do të funksionojë me kapacitet të plotë.

Sidoqoftë, njoftimi shënon një hap drejt synimit vjetor të kapacitetit të Sinopharm prej 3 miliardë doza për vaksinat e saj të mbështetura nga shteti.

Kina ka miratuar katër vaksina

Instituti i Produkteve Biologjike të Pekinit, një tjetër filial i Sinopharm, doza urgjente e të cilit është miratuar nga Organizata Botërore e Shëndetësisë, ka një fabrikë me një kapacitet vjetor prej një miliard dozash dhe po ndërton gjithashtu një fabrikë të re.

Kina ka miratuar katër vaksina COVID-19 nga prodhuesit vendas Sinopharm – Sinovac Biotech Ltd dhe CanSino Biologics Inc. për përdorim të përgjithshëm publik dhe tre vaksina të tjera për përdorim emergjent.

Sinovac, kapaciteti i të cilit për vaksinën COVID-19 është 2 miliardë doza në vit, tha të martën se ai kishte shpërndarë më shumë se 600 milion doza në vend dhe jashtë deri në fund të majit.